måndag 14 maj 2012

Mer vandring

Riomaggiore, den sydligaste av de 5 små byarna i Cinque Terre.
Dagens vandring började nere i byn bland de små färggranna husen och citrusträden.

Förbi små odlingslotter som låg bakom mer eller mindre hela portar.

Vägen smalnade och trapporna gick brant upp bland klockhyacinterna.

Efter nästan 1½ timmars vandring fanns det lilla kapellet med fantastisk utsikt ner över byarna.

Tillbaka nere i byn väntade åter en god lunch.

7 kommentarer:

Ninnie sa...

Å, det är ju alldeles fantastiskt vackert!
Jag har länge velat resa till Cinque terre men det har ännu inte blivit av. Hade funderingar inför årets semester att resa hit. Men så blev det så att jag fick sen semester i år (juli/aug.) och då befarar vi att det är smockfullt med turister där o för varmt...Så det får vänta till nästa år.
Men att vi måste ta oss hit, det förstår jag när jag ser dina fantastiska bilder!

JoY sa...

Nu har jag tittat på alla dina inlägg från De 5 byarna. Mycket fina bilder och roligt att se hur det ser ut den här tiden på året. Vi var där och gick i september 2011. Kan tänka mig att resa tillbaka och njuta ännu en gång av allt det vackra.
Yvonné

Lotta sa...

Det kommer att bli en ny fotobok ser jag.
Det är inte klokt så duktig du är på att fota vandra och äta gott.
Du är bäst.
Inte konstigt att du är så söt.
Kramizzz på dig tonåringen

reneesfotoblogg sa...

Man blir sugen på resa när man ser dina bilder. Fast jag är glad att jag inte är husmor och bor längst upp för tänk att släpa matkassar varje dag, uppför, uppför......

Helena sa...

Så vackert! Men Sicilien är så klart snäppet bättre ;o)

Ingmarie We sa...

Ja, jag längtar också till Italien och till Cinque Terre. Så härligt det ser ut där och så fantastiskt fina foton du tagit. Nu skall jag försöka övertala maken till en resa med hjälp av dina foton. Kan inte de locka honom dit, så kan ingenting. Det var ju kraftiga oväder i området förra hösten och mycket förstördes har jag läst. Såg ni några spår? Får jag fråga: Vilken flygplats landade ni på och
hur tog ni er sedan till Cinque Terre? Hotellet som ni bodde på var detsamma som vid 'tågluffningen' för några år sedan eller? Ha det så bra!

Anna smyger in.. sa...

Mmmmm...så magiskt..tänk så vackert det kan vara i vår värld..på olika sätt..vi älskar vår natur här men förundras ju så makalöst av Italiens dramatiska stup och deras varma smekande vindar gör ju allt så förfärligt härligt..

Himmel har dom båtarna på gatan..så speciellt..

Oj jag måste titta igen vänta...jaaa minsann båtarna ligger bredvid trappan där..trångt om utrymme på ett charmigt sätt..