torsdag 6 november 2008

Foto pyssel

Igår var en genomgrå dag.Fuktigt och dimmigt.
Vad passar då bättre än att rensa i fotoarkivet.
Tar jag 100 foton sparar jag kanske hälften av dessa första gången.
Sen går jag tillbaka och blir mer och mer kräsen.
Till slut kanske det blir kvar 10 som jag sparar både Jpeg och RAW orginalet.
Har två externa hår diskar. Litar inte på tekniken!
Fotot ovan hittade jag från en fotopromenad för två månader sedan när ljungen blommade som vackrast.

8 kommentarer:

aksonfoto sa...

Även här i stora farliga staden var det grått och rått. Helt enkelt en grymt tråkig dag!

Jag sparar alla bilder jag tagit. Tar alla bilder i Raw och sparar dem på först en extern hd sedan ytterligare på en annan gemensam hd där sambon och jag har våra bilder på.

En liten extern hd har jag haft som la av, den informationen som låg på den lilla bärbara externa fanns inte på någon annan hd. Typiskt! Som tur var hade jag inte många bilder på den. Det var mesta dels test information.

Just nu håller jag på att lyssna på Tomas Holmqvist där han berättar om Lightroom. Gäsp så tråkig han är. Inte tänkte jag köpa Lightroom heller. Så jag undrar varför jag egentligen lyssnar? Vem vet jag kanske kan lära mig något nytt!

Ha en bra dag!

PS. Solen skiner från en klarblå himmel idag och temperaturen har precis passerat nollan. DS

Karin A sa...

Intressant att läsa om hur andra tänker när det gäller att spara och bearbeta bilder. Själv har jag ganska nyligen börjat att fota i rawformat (+ jpeg). Jag är ganska dålig på att rensa bland bilderna men får ryck ibland och gör det. Sparar på datorn + en extern hd. Jag funderar på att börja bränna vissa till dvd. eller cd-rom skivor...men som det är nu vet jag inte om jag orkar/hinner ett moment till. :/

Fin bild på ljungen! Kram Karin

Lusthuset sa...

Vacker bild på den lilla rara ljungkvisten, ger sommarkänsla. Ja fotografering med allt vad som hör till det är en riktig djungel. Jag gör nog lite hipp som happ och håller tummarna för att inget skall hända. Ha det bra. Kram!

Anna sa...

Du....jag bara älskar dina hårddiskar...låter lite märkligt men så är det ju :)m mmm man får rensa..är precis som du...tar galet mycket foton varje dag...men sparar bara några procent av dom..man blir mer o mer kräsen..det ser jag när jag går tillbaka typ ett år eller två..ser då att jag lärt mig ett o annat nu..ja du vet här lär jag mig något hela tiden..du är min mentor..hur känns det? Nu är det bara hundra pocent nöjd som resulterar i spara som..

Ninni sa...

Åh, vad det vore skönt med lite fukt och dimma...du förstår varför jag leker med is:) Det var dessutom så att jag nästan inte fick igen luckan till frysfacket(ett minimalt med våra mått) så jag var så illa tvungen att plocka fram den infrusna liljan. Som tur är så är frysen nästan bara min:)Så bra har man det när man är hemarbetande/studerande.
Jag som införskaffat ny pc och hd i sommar, jag sparar mycket mera nu än jag gjorde i våras. Fotar uteslutande i RAW nu och de som jag redigerar sparar jag i jpeg. Då kan det bli både två och tre storlekar.
Tänker att även de bilder som inte blev helt lyckade vid första granskningen kan komma till användning om man vill ha som textur eller till montage. Men som sagt, just nu har jag plats att breda ut mig på.
Må så gott!

Anna sa...

M mmm så är det Rajson..sträck på dig..sådan fin o ny titel som du nu har :) ja men du ut o kryp i rabatten vet ja...helleborus är värd lite kravlande..hm mmm jag känner att jag borde syna mina ex i trädgården..har ju typ..fem sex exemplar...ska kolla upp det imorgon du..

Ulla sa...

Mmm vilken vacker bild! Jag gillar bilder av den typen med levande bakgrunder. Härligt ljus också, det kan behövas idag i gråvädret.
Jag sparar väldigt mycket bilder, slänger dem som jag genast ser är totalt misslyckade. Ibland kan det faktiskt vara så att man "upptäcker" en gammal bild som man plötsligt ser med nya ögon. Jag bränner över på DVD efter hand annars skulle nog datorn ha kraschat vid det här laget :)
Önskar dig en skön helg!

Solvarm sa...

Hej Rajson!

Mycket vackert foto.

Ja du många bilder blir det, jag har inte hjärta att slänga bilder, bara dom som är direkt kass, så nu får jag börja att plocka över dom på cd en extra hårddisk har jag.

En skön och vilsam helg med mycket ljus och värme önskar jag dej.
Irene